0 Stuk(s): € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

0411 - 68 85 71

Laselektroden

per pagina
 1. 01
 2. 02
 3. 03
 4. 04
 5. 05
per pagina
 1. 01
 2. 02
 3. 03
 4. 04
 5. 05

Hoe werkt een laselektroden

Omdat een laselektroden een elektrisch geleidend is word deze vaak gebruikt voor een lasproces waarbij elektrische stroom gebruikt word, op die manier word het werkstuk verhit. Laselektroden worden gebruikt voor weerstandlassen en booglassen. Maar niet bij ieder elektrisch lasproces worden elektroden toegepast.

Laselektroden kunnen onderscheiden worden in twee groepen:

Een afsmeltende elektroden en een Niet-afsmeltende elektroden.

 • Afsmeltende elektroden smelten tijdens het lasproces en word mechanisch aangevoerd. Deze elektroden hebben een dubbele functie: het geleid stroom voor verhitting en tegelijkertijd voert het lasmateriaal aan. Deze elektroden worden gebruikt voor bijvoorbeeld projectielassen hierbij smelt de elektroden gedeeltelijk en levert het materiaal voor de lasverbinding.
 • Niet-afsmeltende elektroden worden gemaakt van een materiaal met een zeer hoof smeltpunt zoals wolfraam. Ook zijn er elektrode gemaakt van een materiaal welke goed warmte kan geleiden en tijdens het lassen gekoeld word, dit om smelten te voorkomen. Niet afsmeltende elektroden word oa. gebruikt voor het TIG-lassen en puntlassen.

Met stift- of boutlassen smelt de lasstaaf alleen aan het uiteinde, het resterende gedeelte van de bout of stift blijft hierbij intact.

Loading...