0 Stuk(s): € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

0411 - 68 85 71

Lasdraad

per pagina
 1. 01
 2. 02
 3. 03
per pagina
 1. 01
 2. 02
 3. 03

Waar dient lasdraad voor?

Lasdraad is nodig om meerdere onderdelen aan elkaar te kunnen verbinden. Een lasproces wordt beïnvloed door het toevoegmateriaal, lasdraad heeft dus meerdere functies

 • Het verbeteren van het lasproces. Door dat bij het juiste gekozen toevoegmateriaal de stabiliteit van een lasboog verbeterd word, hiermee word ook de diepte van de inbranding bepaald.
 • Het beïnvloed het smeltbad. Het is de bedoeling dat een las direct netjes glad trekt en het smeltbad niet weg drupt, zo word overbodig na bewerken voorkomen.
 • Door de hoge temperatuur die nodig is om te kunnen lassen zijn er bepaalde stoffen welke gaan oxideren en/of verdampen uit het smeltbad. Daardoor verandert de kwaliteit van het materiaal. Door het juiste lasdraad te kiezen is dit te compenseren door dat deze bewust hogere gehalte van de stoffen bevatten.
 • Het geeft ook bescherming. Tijdens het lassen kunnen er ongewenste reacties optreden zoals verbranding, door de juiste bekleding of vulling van de lasdraad is dit mogelijk te voorkomen.
 • Lasdraad is meestal bekleed met een dun laagje koper, dit is om corrosie te voorkomen. Ook dient het als een glijmiddel tijdens transport voor een beter elektrisch contact tijdens MIG/MAG lassen.

Lasdraad online bestellen

Dit doet u eenvoudig in de webshop. Wanneer u eenmalig een persoonlijk account aangemaakt heeft loopt u in het vervolg nog gemakkelijker het bestelproces door. 

Loading...